Chce zachwycić, rozmiłować i uzależnić, za najcenniejszy skarb uznaje swoich gości. Mowa o wrocławskiej restauracji Splendido á la carte . Jej właścicielom przyświecają słowa francuskiego klasyka wykwintnego smaku – Anthelme’a Brillant-Savarin: Stwórca każąc człowiekowi jeść, aby mógł żyć, za zachętę dał mu apetyt, a za nagrodę – przyjemność. Najpiękniejsze wnętrze roku 1998, Najlepszy lokal, Najlepsza kuchnia, Najlepszy serwis roku 2003, Obiekt z wyjątkowym wnętrzem 2003 i 2004 roku to tylko niektóre z osiągnięć wrocławskiej restauracji. Ilość odznaczeń zachęca do odwiedzin więc wchodzimy. A w środku….
Śródziemnomorska atmosfera w samym centrum Wrocławia. Inspiracją podczas aranżacji wnętrza były: Paryż, Mediolan i Londyn. Efekt to nastrojowe, stylowe i ekskluzywne miejsce, pełne antykwarycznych mebli, malowniczych zakamarków i ustronnych pomieszczeń. Bajkową atmosferę tworzą kolorowe tkaniny, świece i bukiety świeżych kwiatów. Wiele dekoracji i sprzętów zostało przywiezionych z podróży, przez Beatę Jankiewicz, która wraz z mężem jest właścicielką restauracji. Stałym elementem zagranicznych chwil wytchnienia jest niepowtarzalna włoska kuchnia, wykwintne, wyszukane, francuskie potrawy, a wszystko to oblane hiszpańskim temperamentem. Splendido to hiszpańskie „wyśmienicie” i tak właśnie prezentuje się lokal.
A co oferuje? Organizowanie imprez okolicznościowych: chrzciny, komunie, przyjęcia wigilijne oraz imprezy firmowe. Do dyspozycji gości właściciele oddają salę klubową z pełnym wyposażeniem umieszczoną w podziemiach restauracji. Osoby zainteresowane zorganizowaniem dużego przyjęcia lub przyjęcia plenerowego mogą skorzystać z Villa Caprice, położonym nad wodą, w jednym z najbardziej urokliwych zakątków Wrocławia. Jak zapewniają właściciele obiekt jest doskonale przystosowany do organizacji grill party. Oprócz tego, że teren idealnie nadaje się do organizacji wszelkiego rodzaju gier, zabaw czy pokazów sztucznych ogni, to posiada własną wędzarnie, której produkty można kosztować.
Czas zasiąść do stołu.
Klasyczne dania przygotowane są na bazie tylko oryginalnych składników. Wszystkim niezdecydowanym między Foie Gras d’Oie a Escargotos a’la Charleville z pomocą pospieszy obsługa, która w opinie stałych klientów restauracji stoi na najwyższym poziomie. Karta win kryje zaś na swych stronicach najlepsze roczniki z całego świata.
Właściciele zapewniają, że restauracja powstała z miłości do jedzenia, z pasji tworzenia i z szacunku do człowieka. Celem nadrzędnym jest zaspokojenie zmysłów gości. Szczegółowa oferta wrocławskiego Splendido dostępna jest na stronie restauracji.