Przeważnie gdy znajdziesz robaka w butelce, oznacza to jedno – reklamację. Natomiast w przypadku SKORPPIO Vodka, znaleziony pajęczak świadczy o tym, że dostałeś najlepszej jakości alkohol i że nie będziesz zawiedziony.
Robak w butelce to domena tequili, stąd zapewne pomysł twórców na urozmaicenie napojów wysokoprocentowych. SKORPPIO to pięć razy destylowana wódka z ziaren pszenicy. Charakteru nadaje posmak skorpiona.
Nie ma się co obawiać jego jadu, ponieważ jest to specjalna rasa szklarniowa, jadalna. Dieta tego pajęczaka oraz środowisko, w którym skorpiony są hodowane jest pod ścisłym nadzorem a gruczoły jadowe, odpowiedzialne za truciznę są po prostu usuwane. Gwoli ścisłości, należy dodać, że farma skorpionów i cała produkcja wódki znajduje się w Anglii. Wódka zawiera w sobie 37,5% czystego alkoholu.
Choć zjadanie pajęczaków zatopionych w alkoholu nie jest naszą polską tradycją, to z pewnością znajdą się chętni do spróbowania tego niezwykłego specyfiku.
Żeby zachęcić potencjalnych nabywców producent zorganizował ciekawą akcję na YouTube: “Eat a Scorpion Win a T-shirt” („Zjedź skorpiona, wygraj T-shirt”). Każdy kto prześle nagranie z posiłku, w którym główne danie stanowi skorpion otrzyma koszulka z napisem „I ate the scorpion” („Zjadłem skorpiona”). Oto przykład, jak powinno to wyglądać:
Więcej na: http://www.skorppio-vodka.com/