Restauracja Boathouse mieści się w Warszawie nad brzegiem Wisły. W lokalu utrzymanym w klimacie marynistycznym skosztujemy m.in. potraw z grilla śródziemnomorskiego.
Restauracja posiada niepowtarzalną atmosferę. Jednym z głównych atutów lokalu jest przeszklona ściana, przez która goście mogą podziwiać widok dzikiego koryta Wisły a także letniego ogrodu restauracji. Podczas przebudowy i remontu lokalu odkryto pod dachem łódź z lat międzywojennych, która jest obecnie centralnym elementem dekoracyjnym restauracji. Design Boathouse cechuje się prostotą, która sprawia, że wnętrze staje się wytworne, a jednocześnie przytulne. Na klientów czekają cztery odmiennie udekorowane sale.
Boathouse to nie tylko miejsce na zjedzenie obiadu. Restauracja oferuje organizację przyjęć rodzinnych, m.in. przyjęć ślubnych, świątecznych, czy komunii. Managerowie dopilnują wszystkich szczegółów, aby każdy mógł tu spędzić wspaniałe chwile. Poza rodzinnymi imprezami, możliwa jest organizacja konferencji, bankietów oraz spotkań integracyjnych dla firm. Warto także skorzystać z cateringu, zarówno dla domu, jak i dla firmy. Restauracja zapewnia znakomite menu oraz własny transport.
Kolejną pozycją z oferty Boathouse jest coraz bardziej popularny niedzielny brunch. Specjalnie na ten dzień restauracja poleca ponad 50 dań kuchni śródziemnomorskiej, pyszne desery oraz nielimitowane spożycie wina. Dzieci mogą skorzystać z licznych zabaw pod okiem opiekunki. Cena Bruchu to 169 zł za osobę z szampanem MoetChandon na powitanie, lub 129 zł bez szampana. Za dzieci do lat 12 nie trzeba płacić.
W ofercie restauracja ma szeroką gamę win z całego świata. Znajdziemy tu wina białe, czerwone, różowe oraz wina lounge i szampany.
Swoją kulinarną przygodę w restauracji Boathouse możemy zacząć od przystawek. W menu znajdują się krewetki w chrupiących ziemniakach, kompozycja wędlin i serów z Hiszpanii i Włoch, czy carpaccio ze świeżego łososia z cytrynowym pesto i limonowym crème fraîche.
Amatorzy zup i sałatek także znajdą coś dla siebie. Szef kuchni poleca zupę-krem krewetkowo-homarową podawaną z chrupiącym francuskim ciastkiem, czy zupę z imbirem i dynią z dodatkiem wanilii oraz grzankami. Wśród sałatek uwagę zwracają siebie Boathouse Ceasar Salad, czyli sałata rzymska z grzankami, boczkiem, parmezanem i grillowanym kurczakiem, polane dressingiem królewskim oraz Chèvre Salad „Mediterranée” z francuskim kozim serem podawanym z sałatką z vinegrette na kruchym ciastku gruszkowym.
W restauracji widać wiele włoskich akcentów, między innymi dzięki daniom z makaronem. Jest to na przykład makaron fettuccine z krewetkami, czy penne w sosie z białego wina i pomidorów z oliwkami oraz grillowaną jagnięciną nowozelandzką.
W ramach głównego dania goście mogą skosztować eskalopków cielęcych nadziewanych mozzarellą i szpinakiem, pieczonej piersi perliczki z serem haloumi, czy polędwicy wołowej w stylu rossini w sosie koniakowo-truflowym. Natomiast dla tych, którzy wolą owoce morza, restauracja oferuje filet z sandacza podawany z duszoną dynią i ziemniakami lub grillowany stek z łososia.
Nie zabraknie także wyśmienitych deserów, wśród których znajdziemy tradycyjną włoską Panna Cottę, Crème Brûlée oraz Boathouse Tiramisu, czyli włoski deser z serkiem mascarpone, biszkoptami aromatyzowanymi kawą, podawany z szaszłykiem z karmelizowanego popcornu.
Jak widać restauracja Boathouse ugości wszystkich po królewsku. Szczegółowe informacje na temat menu oraz rezerwacji znajdziemy na stronie internetowej.