Afrykańskie aromaty dla wszystkich wielbicieli kawy! Davidoff Café co roku wprowadza na rynek limitowane edycję swoich kaw, dając nam możliwość delektowania się nowymi smakami. W tym roku Davidoff zaprasza nas na podróż po afrykańskim kontynencie, słynącym z mocnych i niezwykle wyrazistych kaw.
Dwa rodzaje kaw z kolekcji Davidoff Café Suprême Réserve 2009 powstały z ziaren Arabiki, ręcznie zbieranych na afrykańskich plantacjach. Pierwsza z kaw, Davidoff Café Suprême Réserve Kenya Sendeyo, to kawa mielona o intensywnym aromacie i charakterystycznej owocowej nucie. Kawa kenijska jest jednym z najbardziej cenionych gatunków kawy i należy do światowej czołówki. Jej wyjątkowy smak będący połączeniem kwaskowatości i słodkiego aromatu owoców, przypadnie do gustu pasjonatom kawy.
Davidoff Café Suprême Réserve Tanzania Lengai to druga z kaw z nowej kolekcji. Jest to kawa rozpuszczalna stworzona z ziaren Arabiki uprawianej na żyznych, wulkanicznych glebach w Tanzanii. Wyjątkowy smak Tanzania Lengai zawdzięcza również łagodnemu klimatowi lasów deszczowych. Mocny, lekko ostry smak tej kawy równoważony jest subtelnym smakiem owoców. Pasjonaci kawowych napojów z pewnością zachwycą się jej jagodowym aromatem i korzennym posmakiem.
Kawy Davidoff Café Suprême Réserve 2009 są już dostępne w wybranych sklepach na terenie Polski. Mielona kawa Kenya Sendeyo kosztuje 21,99 zł (za 250 g), a rozpuszczalna Tanzania Lengai 29,99 zł (za 100 g).
Więcej informacji o produktach Davidoff Café znajdziecie na stronie internetowej: http://www.zinodavidoff.com/