Wielbiciele francuskiej kuchni już nie muszą daleko podróżować, aby skosztować tradycyjnych i dobrze przyrządzonych dań Francji. Dzięki restauracji l’Ecru w Łodzi zatrzymają smak tamtejszych potraw na długo.
Restauracja mieści się na ul. Karskiego w Manufakturze, w budynku po XIX-wiecznej fabryce. Wystrój lokalu wzorowany jest na francuskim Chateau. Ściany zdobią obrazy przedstawiające Paryż, utrzymane w kolorze sepii. Wnętrze jest urządzone subtelnie, a stonowana kolorystyka bazująca na kolorze ecru nadaje restauracji elegancki i nastrojowy charakter. Na klientów czeka kameralna sala, która pomieści 26 gości.
W karcie dań pojawiają się wyłącznie dania kuchni francuskiej. Każda potrawa przyrządzona jest z produktów sprowadzanych bezpośrednio z Francji. Menu kusi kaczymi wątróbkami, faszerowanymi kałamarniczkami, sarniną. Ucztę można zakończyć deserem w postaci płonącego crème brûlée lub lodów z białej czekolady z chrzanem wasabi. Nad całością przygotowania potraw czuwa szef kuchni Bruno Schneider.
Osoby gustujące w trunkach również znajdą tu coś dla siebie. W karcie win znajdziemy najlepsze francuskie apelacje: Champagne, Alsace, Bourgogne czy Bordeaux.
Rezerwacji miejsca można dokonać na stronie internetowej restauracji.