Jedenastego lutego w sali degustacyjnej 4 Senses odbędą się warsztaty z degustacją win oraz czekolady. Będzie to okazja do zagłębienia się w tajniki produkcji słodkich przysmaków.
Warsztaty odbędą się przy udziale Manufaktury Czekolady, która jest jedynym zakładem w naszym kraju, który wytwarza czekoladę ręcznie z ziaren kakaowca. Wydarzenie to przybliży uczestnikom proces wyrabiania czekolady. Ponadto będzie można skosztować słodkich wyrobów w kilku odsłonach, które będą pochodzić z cukierni Magdy Gessler Słodki…Słony.
Jednak organizatorzy nie skupią się jedynie na smakowym aspekcie kakaowego przysmaku. W trakcie spotkania będzie można usłyszeć, ile uwagi i troski poświęca się czekoladzie w trakcie jej wyrabiania.
Podczas wieczoru nie zabraknie także degustacji win. Jerzy Kruk z 4 Senses zadba o to, by smak trunku oraz czekolady idealnie się uzupełniał.
Udział w spotkaniu to koszt 189 zł za osobę. Liczba miejsc jest ograniczona, więc organizatorzy proponują wcześniejszą rezerwację miejsc. Można tego dokonać na stronie internetowej 4 Senses.